Schimb de bune practici la Braniştea (jud. Galaţi)

Data publicării: iulie 2015

Centrul Diecezan Caritas Iaşi în parteneriat cu Caritas Diecezan Münster (Germania) a organizat în zilele de 13 şi 14 iulie 2015, în localitatea Braniştea (jud. Galaţi), activitatea "Schimb de bune practici", în cadrul proiectului "Formare şi Ocupare pentru mediul Rural". Aceasta a fost a cincea sesiune de formare desfăşurată de la începutul proiectului, după care va mai urma încă una în localitatea Huşi (jud. Vaslui).

La sesiunile de formare susţinute de doi experţi transnaţionali în domeniul îngrijirilor la domiciliu au participat cursante din cadrul programului de formare în calificarea Îngrijitoare bătrâni la domiciliu, ce se desfăşoară în localitatea Braniştea.

Activitatea desfăşurată a urmărit îmbunătăţirea competenţelor profesionale a persoanelor participante prin prezentarea tehnicilor moderne europene de îngrijiri la domiciliu, cu adaptarea formării profesionale la noile tehnologii de îngrijire, şi implementarea acestora în activitatea profesională ulterioară angajării pe piaţa muncii.

Proiectul "F.O.R. - Formare şi Ocupare pentru mediul Rural" este cofinanţat din "Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investeşte în oameni!" şi are ca obiectiv general dezvoltarea competenţelor profesionale şi facilitarea integrării pe piaţa muncii a persoanele vulnerabile din mediul rural, din regiunile Nord-Est şi Sud-Est ale României, din judeţele Iaşi, Bacău, Neamţ, Suceava, Vaslui şi Galaţi.